Заверка на подписа на преводача пред нотариус за работни документи

Една от най-важните стъпки в процеса на превод и легализация на работни документи, а и не само, това е заверка на подписа на преводача пред нотариус. Пред последните 5 години, именно тази стъпка улесни и забърза целия процес. Преди 2018 г. легализирането на работни и всякакви документи ставаше единствено в консулския отдел на МВнР. Сега обаче, документи, които са от или за страни, с които България има двустранни правни отношения, се легитимират чрез заверка на подпис на преводача пред нотариуса и посещението в консулския отдел отпада. За всички останали страни, с които страната ни няма такива правни отношения все още важи правилото за удостоверяване на документ пред съответния орган на Министерство на външните работи. Трябва да се прави разлика между лицензиран превод и легализация.

Лицензираният превод включва заверка на подписа на преводача пред нотариус и става за около един ден, ако 1-2 страници. Легализацията обаче може да отнеме около седмица, дори и повече, ако се налага поставянето и на апостил. Апостилът е печат – стикер със съответните реквизити, по силата на Хагската конвенция, който се признава от всички страни по тази конвенция. За работни документи е по-добре да преведете и легализирате с апостил. По-сигурно е, че ще ви бъдат признати, а и ще си спестите доста главоболия.

Агенция за преводи и легализация „Арто транслейшънс“ приема поръчки онлайн, с което спестява много време на клиентите си. Освен това може да изпратите всичко по електронен път, а готовия документ да ви бъде изпратен по куриер до всяка точка на страната. При необходимост фирмата ще изпрати документа и извън границите на България. Трябва да отбележим, че ако се доверите на тази фирма за превод и легализация на работни документи ще получите добра ценова оферта. Освен това поръчката ви ще бъде изпълнена в кратки срокове и при това от професионални преводачи с нужната заверка на подписа на преводача пред нотариус. Арто транслейшънс работи всеки ден, а за всякакви въпроси може да използвате техния телефон – 0876 070 221.