Видове и характеристики на използването на инфрачервени отоплителни системи – в БгМайстор

Излъчващо отопление

Отоплителните системи непрекъснато се подобряват. Дизайнерите разработват все по-ефективни, икономични, красиви и удобни устройства. Излъчващото отопление е една от най-новите технологии. Наскоро на пазара се появиха лъчисти инфрачервени отоплителни системи, но вече са се доказали добре. Принципът на действие се основава на нагряване на обекти с лъчиста енергия, а вече обектите от своя страна пренасят топлина във въздуха в помещението. Инфрачервеният източник на енергия може да се захранва от мрежата или да работи на газ, нагревателните елементи са поставени в панели или многослойно фолио. Вижте в нашия онлайн магазин за инфрачервено отопление.

Разновидности на лъчисти отоплителни системи

Разграничете електрическите нагреватели с лъчисто фолио (PLEH) и панелните. Първите работят изключително на електричество, вторите, в зависимост от вида, могат да работят както с електричество, така и с газ. В частни къщи и апартаменти обикновено се инсталират електрически системи, т.к те се считат за по-сигурни. Газовото лъчисто инфрачервено отопление (съкратено GLO) е подходящо като отоплителна система за промишлени помещения, складове, хангари, просторни работилници. Подреждане на отоплително панелно отопление в частна къща

Обикновено ширината на филмовия нагревател не надвишава 30 см, дебелината е 1 мм. Температура на нагряване – до 450 градуса. Конкретните параметри зависят от техническото задание, според което се определя желаната мощност на нагревателите. Инфрачервеното отопление може да бъде водно или електрическо. Източници на топлина в този случай са повърхности, вътре в които са разположени тръби с топла вода, или метални панели с инфрачервени нагреватели. Подовото отопление с вода е широко разпространено и известно като системи за подово отопление. Потърсете в магазин за инфрачервено отопление.

Филмови инфрачервени отоплителни системи

Нагревателите за филм са много компактни, практични и удобни. Системите са оборудвани с термостати или GSM контролери. Затоплянето на стаята отнема не повече от час, но локалните зони на топлинен комфорт се създават почти веднага след включване на устройствата, тъй като те нагряват предимно предмети и хора. В режим на затопляне нагревателите се включват на всеки час за около 10 минути. Това гарантира икономичен разход на енергия. Електрическите отоплителни системи са скъпи сами по себе си, но при рационално използване разходите могат да бъдат значително намалени. Ако помещението е нежилищно и не се нуждае от постоянно поддържане на висока температура, тогава добро решение би било работата на системата в нискотемпературен режим. Запознайте се със инфрачервено отопление цени.