3 приложения на рициновото масло за коса

Рициновото масло е известно от много отдавна на нашите баби и прабаби, които са го използвали за хидратиране на кожата и за лекуването на различни болежки. Днес, то отново възвръща своята актуалност под формата на стимулант за растежа на косата и подхранването на косъма.

Какви са трите най-популярни приложения на рициновото масло за коса и как те ще повлияят на косата ви – предстои да разберете в следващите няколко изречения от днешната ни публикация.

Преди да ви кажем трите лесни рецепти обаче трябва да направим едно малко уточнение. Рициново масло за коса можете да намерите освен в био магазин biofetish.com още и в аптеките, като разликата между това, което ще закупите от града и съответно от онлайн магазина – е огромна. На първо място, защото има няколко начина за добиване на маслото от растението Рицин. Това означава, че колкото и полезно да е съдържанието в продаваните в аптеките флакончета – никога не може да бъдете сигурни дали продуктът е 100% натурален, докато в специализирания био магазин, който ви предлагаме да посетите – рициновото масло за коса е рафинирано и сертифицирано, без излишни разтворители и химикали. Ползата за вас е гарантирано подхранване на косата и скалпа. От друга страна, това че се продава онлайн в специализиран био магазин – не означава, че цената на рициновото масло ще е космическа. Можете да се уверите в това и сами с един клик на мишката.

А ето и кои са трите най-популярни приложения на рициновото масло за коса:
– На първо място, най-много се използва за стимулиране на растежа. Забърквайки смес, достатъчна да покрие цялата ви коса, от рициново масло и тривитаминол, всъщност се добивате с една свръхполезна за косъма маска, с която може да престоите през цялата нощ.
– Второ – рициновото масло за коса е много актуално и при проблеми с косопада. Независимо дали той е едва забележим, или обезпокоителен, маска с рициново масло и масла от мащерка, кедрово дърво; лавандулово или розмариново, масло от жожоба и масло от гроздови семена ще ви помогне да възвърнете силата на косъма и да стимулирате растежа на нова и жизнена коса.
– И не на последно място, третото приложение на рициновото масло е чрез директна употреба. Просто намажете косата си по цялата ? дължина и оставете да престои за около 60 минути преди да влезете в банята.