Масло за автомобил MOTUL 8100 X-CESS 5W-40 – за горещо и студено време

Какво е многофункционално двигателно масло? Това е съвместимост с различни видове двигатели и горива, с по-прости и модерни системи. Подходящ е за горещо и студено време, за шофиране в града и по магистралата. Това е гарантирана надеждна защита по всяко време и навсякъде. Това е възможността да го използвате както в премиум автомобили, така и в прости. Това са качествата, които моторното масло Motul 8100 X -cess 5W40 притежава – представител на френската марка Motul, един от лидерите на световния пазар на смазочни материали.

Възползвайте се от предимствата на този продукт от ЛексКар онлайн магазин за моторно масло.

Motul 8100 X-cess 5W40 е напълно синтетично моторно масло, създадено на висококачествена маслена основа с пакет от уникални добавки. Има високи почистващи и диспергиращи свойства. Тоест, той не само ефективно разтваря вредните отлагания на сажди в двигателя и предотвратява образуването на нови, но също така ги поддържа, без да се удебелява и без да променя свойствата им, през целия интервал на подмяна. И това масло може да бъде дълго – в зависимост от изискванията на производителя на двигателя.

По този начин продуктът може да се похвали с висока стабилност във всичко, независимо дали става въпрос за вискозитет или налягане. Той образува много здрав, надежден маслени филм, предпазващ двигателя от износване и удължаващ експлоатационния му живот, винаги и при всякакви условия.

В допълнение, той е устойчив на окисляване и въздействието както на ниски, така и на високи температури. Той също така може да се похвали с намалено количество вредни вещества в състава, което означава, че е по-екологично чист. Той също така се грижи за системите за неутрализиране на отработените газове, както в бензиновите, така и в дизеловите двигатели.

Този продукт, подобно на повечето смазочни материали на Motul, допринася за икономия на гориво до 1,7 %. Това от своя страна намалява отделянето на парникови газове в атмосферата. Това означава, че той се грижи за околната среда. Маслото на тази марка е почти най-екологичното в света.

Маслото се изпомпва бързо. Когато двигателят се стартира – дори когато е студен – той почти мигновено преминава към триещите се части на двигателя, като го разпределя равномерно и създава надежден, издръжлив филм. Всички тези качества помагат за предпазване на двигателя от износване, удължават ресурса му и дълъг, безпроблемен експлоатационен живот.