Как да монтираме сами мек покрив и снегозадържател?

Специално на мекия покрив монтажа започва отдолу. Фиксирането на покритието е възможно по няколко начина-с помощта на пирони или самозалепващ слой. При фиксиране с пирони е необходимо те да се забият не по-близо от 2,5 см от ръба на плочката до нивото на повърхността на материала. Започвайки полагането на втория ред, задължително се стартира отляво. В края на полагането се извършва проектиране на билото, жлебовете, фугите с вертикални повърхности.

Монтажът на рулонен покрив може да се направи по няколко начина-механично, чрез метода на настилка, нанасяне на специален мастик, към който е прикрепен, покривният материал, а по-конкретно този със самозалепваща повърхност.

Монтирането на заварен покрив изисква солидна и гладка основа. От изключителна важност е правилно да се пресметне количество материал, което е необходимо. То зависи от покривния наклон. Ако наклонът превишава от 15 градуса, то материала се полага на 2 слоя, наклонът до 15 градуса – на три слоя, по-малък от 5 градуса – на четири слоя.

За да инсталирате мек ролков покрив, ще ви необходими няколко души-единият държи факела, вторият разгъва ролката, третият притиска материала. При нас в ХРИСТОБИЛД ЕООД, гр. София няма да се ангажирате с излишни неща, ние сме за това-да се погрижим за всичко.

Поръчай ремонт на покриви в София!

Монтажът на заварения покрив се извършва с припокриване от 5 см. За контрол по цялата повърхност на ролката е необходимо нанасяне на маркировка, която е специална за този тип покриви. По ставите се работи с битумен мастик. Понеже мекият покрив се използва за покриви, които имат малък наклон, въпросът за инсталирането на снегозадържатели на мекия покрив е от значение. Снегозадържателите могат да бъдат решетъчни, тръбни или пластинчати. Решетката се състои от елементи, които се наричат решетъчни, които са закрепени към покривните греди с помощта на скоби. Тръбните на външен вид приличат на корниз: към покрива са прикрепени и скоби, през които минават две тръби.

Максимално допустимото натоварване в този случай зависи от разстоянието между скобите. В населени места, характеризиращи се със значително количество валежи, се препоръчва да се използват плочи за снегозадържатели. Точковите, напротив, те се използват за ниски натоварвания. Използването на снегозадържатели се извършва по време на монтажа на мек покрив.Има възможност те да бъдат поставени на покривния материал, успоредно на корниза. Разстоянието между елементите се поддържа между 35-50 см. Методът на закрепване зависи от вида елементите. Точковите и ъгловите елементи са подредени в шахматен ред, тръбните снегозадържатели са закрепени на една линия.