Защо да се използва стреч фолио?

Вероятно днес е малко вероятно да се намери човек, който поне с крайчеца на ухото си да не е чувал за стреч или стреч фолио. Този вид опаковъчен материал отдавна и здраво се е установил в живота на всички. Стреч фолиото може да се намери при транспортиране на голяма пратка товари, в складове, където се съхраняват стоки, и дори в ежедневието.

Основното предимство, благодарение на което стреч фолиото стана толкова широко разпространено, е възможността за обратимо разтягане. Освен това, в сравнение с други видове фолио за опаковане, стреч фолиото има повишена устойчивост на скъсване и пробиване, което дава възможност за опаковане на артикули с различни профили и размери.

Към днешна дата технологиите за опаковане на различни видове стоки и стоки са силно развити. Всеки тип продукт има своя собствена гама от опаковъчни материали. За големи артикули или големи партиди доскоро като основен опаковъчен материал се използваха велпапе, дървени кутии и кофраж, в краен случай термосвиваемо фолио. Всички тези методи имат доста висока цена на консумативите в комбинация с недостатъчна производителност на труда. Освен това те далеч не винаги са в състояние адекватно да защитят товара от различни вредни ефекти.

Стреч фолиото решава всички тези проблеми на mavaindustrial.com/opakovachni-konsumativi/strech-folio. Без недостатъците на горните материали, той съчетава техните предимства, добавяйки свои собствени към тях. Благодарение на възможността за обратимо разтягане, стреч фолиото здраво закрепва товара към палета, като същевременно разходът му е относително малък поради високата му способност за разтягане. И механичната здравина надеждно го предпазва от повреди, грабежи и влияния на околната среда. И накрая, прозрачността на стреч фолиото позволява да се контролира съдържанието на палета, а за по-добро фиксиране, фолиото има способността да залепва, когато слоевете се докоснат.

По този начин основните предимства на стреч фолиото включват:
• надеждно фиксиране на всякакви стоки върху палет, което не изисква допълнителни средства за фиксиране;
• прозрачност на опаковъчния материал, което ви позволява да контролирате съдържанието на палета;
• минимални разходи за труд в процеса на опаковане;
• надеждна защита срещу агресивни условия на околната среда.