Едностайни апартаменти в София – най-достъпните имоти

Едностайни апартаменти в София са най-популярният жилищен формат от много години. И много купувачи дори не се притесняват от факта, че значителна част от днешния жилищен фонд са стари панелни или тухлени сгради с недобре замислено СОЦ оформление. Малка кухня, често комбинирана баня и тоалетна, тесен коридор, стаи с преход… Полезната площ в такъв апартамент е нищожна, но хората все пак го купуват, тъй като цените на такъв апартамент в София, Варна, Бургас или Пловдив са доста прилични.

Едностайни апартаменти в София – какви фактори определят цената на имота?

Ако искате да закупите едностаен апартамент в София, ето кои са характеристиките, които най-общо определят цената на имота:

· характеристики на района – престиж, историческа стойност, близост до НДК или Витоша, екология;

· транспортна достъпност – близост до метро/ ​​до спирки на обществения транспорт;

· качеството на социалната инфраструктура – наличие на близки детски градини, училища, магазини, големи търговски и развлекателни центрове, паркове;

· характеристики на сградата – възрастта на сградата и състоянието на фасадите и входовете, времето на последния основен ремонт;

· характеристики на самия апартамент – етаж, оформление, квадратура и текущо състояние на имота, обзаведен, необзаведен, от собственик, от брокер, на лизинг, без комисионна.

Когато купувате едностайни апартаменти директно от строител, този списък може да бъде допълнен от фактори като:

· етапът на строителство – колкото по-близо е имотът до въвеждане в експлоатация, толкова по-скъп е апартаментът;

· етажност – 1-стайните апартаменти, разположени на първи или последен етаж, често са по-евтини, отколкото тези в средните етажи;

· схема за продажби – дялово строителство, жилищна кооперация

Представихме по никакъв начин изчерпателен списък от фактори, които влияят на цената на едностайните апартаменти в София Pazarluk.com и тяхната привлекателност за определен купувач. Но като правило изброените точки обикновено се оказват решаващи.

Едностайни апартаменти в София Pazarluk.com – предимства

Едностайното жилище не е най-удобният вариант, но има и своите предимства. На първо място, относително ниската цена на имота, която позволява на младите хора да си купят първия собствен апартамент, който в крайна сметка може да бъде заменен за нещо по-удобно. Сметките за комунални услуги в едностаен апартамент са значително по-ниски, има по-малко разходи за ремонт и са необходими много по-малко мебели за обзавеждане на жилище. Като цяло, закупуването на едностаен апартамент Ви позволява да спестите пари, както и да избегнете харченето на пари за наети жилища.