В каква среда живеят настанените в дом за възрастни хора?

Не е никак лесно да вземете решение да настаните свои роднини или близки в дом за възрастни хора. Всеки човек има своите задръжки, притеснения и страхове. Те се засилват още повече от факта, че като се чуем дом за стари хора и много от тях го асоциират с ъжно и потискащо място, лишено от светлина и тънещо в нищета и мръс. Истината обаче е, че има доста съвременни домове за стари хора, като някои от тях са толкова добре уредени изглеждащи, че нищо чудно да ви се прииска и вие да се настаните в някой от тях.

Един такъв чудесен пример е дом за стари хора Здраве. Той се намира в град Пловдив в чисто нова сграда и е с капацитет 50 места. Хората се настаняват в двойни стаи, които са оборудвани с всичко необходимо- удобни легла, шкафове, собствен санитарен възел, телевизор, добре утоплявани през зимаа и охлаждани през лятото. Този дом разполага с денонощно видеонаблюдение за сигурността на всички настанени. Освен това има постоянно лекарско наблюдение и присъствие, а персоналът се грижи за приема на лекарствата на всеки един човек, настанен там.

Самият персонал е дружелюбен, отзивчив и съпричастен и е в помощ на всеки един човек като му съдейства при извършване на хигиенни навици като къпане и бръснене и всекидневно всеки човек бива посещаван от лекар. Стаите се почистват ежедневно, като е осигурено и ежедневно пране и гладене на дрехи. Храненията са разнообразни и са 4 такива на ден, а за добрия комфорт на възрастните хора има ежедневни занимания по интереси. С две думи дом за възрастни хора “Здраве” предоставим грижите и удобствата, които вашите близки и роднини заслужават.

Така, че да, хората в домовете за стари хора наистина живеят и могат да живеят в една чудесна, комфортна и приятелска среда.