Бургаска област, община царево и местоположението на квартал Ветрен

Имоти Ветрен: Близост с Община Царево

Община Царево е част от обширната Бургаска област и се намира само на 65 км на юг от града. Градчето Царево в последните години стана популярно туристическо селище с изключително атрактивна плажна ивица, чиято дължина надвишава 9 км. Царево е разположен на три залива с общо 16 плажни ивици, което предоставя на туристите и гостите на градчето богат избор.

Защо Община Царево се превърна в толкова атрактивна туристическа дестинация?

На първо място причината за това са изключителният брой забележителности, намиращи се наблизо. Това включва уникалната комбинация на разнообразни природни дадености, като реки, планина, море, уникална флора и фауна, заедно с автентичните обичаи и култура на Странджанския регион. Това предоставя на местните собственици уникалната възможност да развиват многообразни видове туризъм:  яхт-туризъм, екотуризъм, опознавателен, ловен, фото туризъм и много други.

Тук туристите могат да посетят с. Българи, където се пазят уникални за народа ни езически обичаи, които включват нестинарски танци с боси крака върху огън и др. Тези езически традиции за вековете постепенно са се слели с православните традиции и вероятно това е спомогнало да оцелеят през вековете.

Археологични находки в община Царево

Тук туристите ще намерят много културни паметници, някои от които включват Гръцкото училище в малкото градче Ахтопол, античната "Ахтополска стена", църквата Св. Св. Кирил и Методий" в с. Кости, църквата "Св. Успение Богородично" в гр. Царево, както и останки от тракийската култура в с. Бродилово.
 

Природни резервати

В Община Царево може да се види уникалният резерват "Силкосия", който е и първият такъв резерват в страната и включва влажните зони около комплекса "Ропотамо – Велека". Прелетният път на птиците, наречен Via Pontika, минава точно през странджанското крайбрежие, затова тази мрежа от защитени територии цели опазването на десетки застрашени от изчезване видове птици.

В най-големия природен парк в страната, "Странджа", съществуват осем резервата с огромен брой защитени местности и забележителности, като "Силистар" , "Дядо Вълчо", "Попови скали" и др.
 

Всичко това обяснява засиления интерес към инвестиции в недвижимо имущество в този район. Можете да разгледате предложенията за налични имоти във Ветрен, които вече са административна част от гр. Бургас и да закупите някое от изгодните предложения в Бургаския район.