Какви са мерките, които можем да вземем при паник атака?

Знаете ли, че все повече хора страдат от панически атаки?

Статистиките сочат данни, които звучат като пресилени, но ако си дадем сметка колко хора крият за наличието на каквито и да било проблеми, особено от психически характер, можем да си обясним цифрите. Пазенето в тайна на подобен род състояния не помага, а по-скоро обратното – така се избягва възможността за оказване на помощ и подкрепа. Въпреки, че много хора с подобен проблем решават да се затворят в къщи, докато отмине, то това не е решение, а напротив – изостря опасността от следващи атаки и спомага образуването на порочен кръг – страх от излизане, заедно със страх от нова паник атака, които водят до нови панически атаки.

Какви са мерките, които можем да вземем при паник атака?

Какви са мерките, които можем да вземем при паник атака? Това са срещи със специалист – терапевт, който може да ни помогне да открием основата на състоянието. Причините, могат да бъдат различни, като чест стрес, продължително натоварване или внезапна промяна. Сред начините за справяне стоят и различни техники за релаксация, медитации и йога и на основно място – все по-чест досег с природата. Съветите за тези, които биха предпочели да се затворят в къщи са да опитват дори за половин час на ден да излизат от дома. Тази практика подобрява настроението, слънчевите лъчи и въздухът на открито зареждат и действат, като превенция на отказа от социализация и съответно на нови панически атаки.

Съществуват и различни медикаменти и билки за успокоение, но те са временно действащи и не са окончателното разрешение на проблема. Повече за паническите атаки, вижте на https://nutrivision.bg/ и не забравяйте, че всеки прием на вещества, дори и на билкова основа е добре да се прави само след одобрението от лекар – специалист. Освен това откритото споделяне на проблема и приемането му, спомагат за неговото преодоляване, както доказват десетките случаи на хора, успели да преминат през тези състояния.