Летни предястия, предлагани в средиземноморски ресторант

Летни предястия, предлагани в средиземноморски ресторант

Лятото е сред любимите ни сезони за посещаването на средиземноморски ресторант. Богатият избор на пресни плодове и зеленчуци, наличието на морски дарове и други свежи продукти, дават възможност на кулинарните специалисти да изобретяват най-разнообразни предястия. При наличието на такова огромно разнообразие от подбрани предястия, посетителят буквално е объркан какво точно да избере, затова тук ще ви помогнем с избора.

Какви летни предястия да предпочетем в един средиземноморски ресторант?

Салатите разбира се, са добър избор, като начало на вечерята, но след дългия и изтощителен летен ден, определено не могат да ни заситят, затова ни се иска нещо по-солидно за утоляване на глада. Предястието е по-леко от основното ядене и предразполага към последвалия обяд или вечеря, но е по-засищащо от салатата. За хора, които желаят да спазват диети, предястието заедно със салатата е добър вариант за лека лятна вечеря.

Ето и нашите предложения за лятно предястие, което да опитате при посещението си в някой близък средиземноморски ресторант.

Гратен или огретен – зеленчуци с млечна заливка

Рататуй – това са зеленчуци, включващи тиквички, патладжан, зелени и червени чушки, лук, домати и чесън, наредени на кръгчета и изпечени.

Сред обичайните сезонни зеленчуци, използвани в предястията, са пресните картофи, доматите, патладжаните, тиквичките, чушките – печени или пресни, както и различни пюрета и мусове. Начинът на приготвяне и гарниране прави всички предястия от средиземноморската кухня да имат уникален вкус и аромат.

Ако все още не сте опитвали спаначените кюфтета или гратена от патладжан, ви препоръчване непременно да ги опитате следващия път, щом посетите някой средиземноморски ресторант.

Друг добър избор са хрупкави тиквички или запържени калмари, поднесени със зеленчуков микс. Ако сьомгата ви е по вкуса, можете да заложите и на брускети с пушена сьомга. Можете да си поръчате също и пилешки хапки и топени сиренца с корнфлейкс. Ако чувствате, че тези средиземноморски предястия няма да ви заситят, тогава можете да си поръчате ризото с морски дарове или зеленчуково ризото.