Има ли значение какви са компресорите за климатици, които се предлагат?

В ерата на новите технология и постоянните промени в това отношение, които са създадени, за да улеснят живота ни и да ни дадат богат избор, можем да разгледаме спецификата на предлаганите устройства и да изберем най-подходящото.

Ако сте тръгнали за нов климатик и се питате има ли значение какви са компресорите за климатици от fluid62.com, които се предлагат, можете да се запознаете с видовете компресори за климатици. Буталните компресори, например се задвижват от колянов вал в посока напред и назад, като въртеливото движение е възможно, благодарение на електродвигател, като принципът е подобен на устройството на двигател за автомобил. Движещото се нагоре бутало компресира охлаждаща пара, която се изтласква през изпускателен клапан в кондензатора.
Има ли значение какви са компресорите за климатици, които се предлагат?
При спирателните компресори за климатици, които са характерни с много тих начин на работа, има една неподвижна част и друга, движеща се, благодарение на специална връзка. Това намалява обема на газта и след това се разрежда към центъра на кондензатора. Именно поради факта, че има по-малко движещи се част е възможна работата в тих режим. При винтовите компресори се използват чифт ротори, които се въртят в цилиндъра, като обикновено се използват с капацитет 20 и нагоре. Роторите са вградени в цилиндъра, а охлаждащото вещество при ниско налягане влиза в единия край на компресора и полученото от там вещество отива в другия край на кондензатора с високо налягане.

При ротационните компресори за климатици, можем да срещнем два вида – такива с перки, въртящи се с вала и други с една перка, която остава неподвижна. Центробежния компресор, както подсказва наименованието му, използва центробежна сила и е проектиран да работи на висока скорост. Повече информация можете да намерите в сайта на fluid62.com, където ще видите и богатия каталог от климатици, предлагани в разнообразни модели и марки. Вижте повече и преценете, според особеностите на жилището кой вариант би бил оптимален за вашия случай.